Dumkes

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuige massa van. Zeef in gedeelten de bloem met het zout boven de kom en kneed tot deeg. Hak de hazelnoten fijn en voeg ze met het anijszaad, de gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1cm. dik. Snij hier reepjes uit van 2 bij 4 cm. Vet de bakplaat in en leg hier de koekjes op. Bak de dumkes in een voorverwarmde oven (150 graden) in 25 minuten gaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen, maar druk ze eerst aan een kant met de duim even in.

Dumkes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Friese dumkes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Friese dumkes
15 min Nagerecht
Bekijk recept