Limburgse Kalfsmedaillons

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de medaillons met zout en peper,en haaI ze vervolgens door de bloem. Verhit 50gr. boter in de koekepan en bak daarin de medaillons aan beide zijden snel bruin. Temper het vuur en laat het v1ees nog aan beide zijden enkele minuutjes braden. Verhit intussen de resterende boter in een andere koekepan en bak, onder regelmatig roeren, de bacon en cantharellen in enkele minuten bruin. Neem de medaillons uit de pan en houd ze warm. Sjalotten en jeneverbessen in de pan en bak deze al roerend in het vet. Blus af met Brand Sylvester en de bouillon. Schraap de eventuele aanbaksels goed los, breng het geheel aan de kook en laat de saus voor de helft inkoken. Passeer deze vervolgens door een zeef , breng op smaak met zout en peper. Verdeel de over 4 borden, leg er de medaillons op en garneer deze met de bacon en canatharellen. Serveer direct met gebakken aardappeltjes en bloemkool

Limburgse Kalfsmedaillons is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillons, dragon-mosterdsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillons Met Gegratineerde Mozzarella
10-20 min -
Bekijk recept
Kalfsmedaillons Op Hongaarse Wijze.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept