In koekenpan boter en suiker latensmelten, regelmatig roeren. Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen. Merg door botermengsel roeren, ook leeg vanillestokje in pan leggen. Helft van motermengsel over brood uitsmeren. Rest vanbotermengsel op matig vuur nog 5 min. laten bruisen, tot mengsel lichtbruin wordt. Appelstukjes en citroenrasp erdoor roeren en geheel nog ca. 15 min. zachtjes laten stoven tot meeste vocht verdampt is en appelstukjes goed gaar zijn. Af en toe omscheppen. Vanillestokje uit pan nemen. Wand en bodem van vormpjes met brood bekleden, door de broodkwarten,met besuikerde zijde buiten, elkaar overlappend in de vormpjes leggen. Goed aandrukken. Appel over vormpjes verdelen en nogmaals goed aandrukken. Bovenkant van vormpjes afdekken met aluminiumfolie en op rooster in midden van oven zetten. Charlottes ca. 30 min. bakken, tot brood goudbruin is. Creme fracht met vork losroeren. Vormpjes uit oven nemen, folie verwijderen en zijkant van charlottes met mes lossnijden. Telkens bord op vormpje leggen, samen keren en even schudden, zodat de charlotte uit vormpje loskomt. Charlottes warm serveren, met royale schaep creme fraiche.
Appelcharlotte Met Creme Fraiche is een recept van Smulweb.nl