Gegrilde Ananas Met Rum Botersaus

6
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ananas in 6 dikke plakken, verwijder het binnenste gedeelte en snijd de schil weg. Smelt de boter in een pan. Smeer de ananas in met de helft van de gesmolten boter. Grill de ananas op een rooster zo′n 1 1/2 minuut aan beide kanten. Zet de rest van de boter weer op en voeg de suiker toe. Verwarm dit totdat de suiker is gesmolten. Voeg de walnoten toe, roer het goed om en kook het nog zo′n 30 seconden. Doe de ananasschijven in een pan. ( vuur vaste schaal ) Vul een soeplepel met de rum en verwarm de lepel op heel laag vuur. Steek de rum aan en schenk deze over de ananasschijven. ( voorzichtig !! ) Verdeel de schijven over 6 borden. ( na het flamberen ) Voeg de rum en de rozijnen bij het boter suiker mengsel en roer dit goed door. Verdeel wat ijs op ieder bord en schenk wat boter saus over de ananasschijven. Garneer dit af met een toefje mint.

Gegrilde Ananas Met Rum Botersaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept