Snijd de ananas in 6 dikke plakken, verwijder het binnenste gedeelte en snijd de schil weg. Smelt de boter in een pan. Smeer de ananas in met de helft van de gesmolten boter. Grill de ananas op een rooster zo′n 1 1/2 minuut aan beide kanten. Zet de rest van de boter weer op en voeg de suiker toe. Verwarm dit totdat de suiker is gesmolten. Voeg de walnoten toe, roer het goed om en kook het nog zo′n 30 seconden. Doe de ananasschijven in een pan. ( vuur vaste schaal ) Vul een soeplepel met de rum en verwarm de lepel op heel laag vuur. Steek de rum aan en schenk deze over de ananasschijven. ( voorzichtig !! ) Verdeel de schijven over 6 borden. ( na het flamberen ) Voeg de rum en de rozijnen bij het boter suiker mengsel en roer dit goed door. Verdeel wat ijs op ieder bord en schenk wat boter saus over de ananasschijven. Garneer dit af met een toefje mint.
Gegrilde Ananas Met Rum Botersaus is een recept van Smulweb.nl