Schil de peren en snijd ze doormidden. Hol de peren uit en neem de klokhuisdelen weg. Breng in een pannetje 3 deciliter water aan de kook. Laat er 100 gram suiker, onder voortdurend roeren, in oplossen. Temper de warmtebron. Laat de peerhelften 8 - 10 minuten in het zoete vocht pocheren. Neem daarna het pannetje van de warmtebron en laat de peerhelften in het suikerwater koud worden. Schil de gemberwortel dun af. Snijd hem daarna in dunne (ca. 2 mm.) plakjes. Houd 4 plakjes apart. Verhit een kleine koekenpan en voeg de boter toe. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Bak, in gedeelten, de overige gemberwortelplakjes snel (ca. 2 min.) om en om in de hete boter. Laat de gebakken plakjes even op keukenpapier uitlekken en grotendeels afkoelen. Doe ze samen met de rest van de suiker en 1 eetlepel sherry in de mengkom van de keukenmachine (food processor) waarin het sikkelmes is geplaatst. Laat de machine hierna zolang draaien tot een vrij gladde pasta is verkregen. Neem de inmiddels koud geworden peerhelften voorzichtig uit het pocheervocht. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de achtergehouden gemberplakjes aan het pocheervocht toe. Laat alles zolang zachtjes koken tot door het indampen niet veel meer dan 1 deciliter is overgebleven. Roer de rest van de sherry er door. Schenk het sausje door een fijn zeefje in een kommetje en laat het koud worden.