Gepocheerde Gemberperen

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De peren schillen en ruim met citroensap besprenkelen. Het water in een grote steelpan doen en suiker en gemberpoeder toevoegen. Goed roeren. De peren in het mengsel in de steelpan leggen,het deksel op de pan doen en de peren 15-20 minuten op laag vuur pocheren. De peren indien nodig omdraaien om te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden. Als ze gaar zijn de peren uit de pan halen en af laten koelen. Het deksel van de pan halen,het vuur hoog zetten en het kookvocht tot een lichte siroop laten inkoken. De siroop af laten koelen en met de afgekoelde peren serveren.

Gepocheerde Gemberperen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gemberperen
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gemberperen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept