Polenta Met Romige Paddestoelensaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een ketel water aan de kook. Doe de gedroogde paddestoelen in ee vuurvast schaaltje, bedek ze met kokend water en laat ze 30 minuten weken.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie in een grote pan of halfhoog vuur. Roerbak de knoflook 15 sec., voeg de verse paddestoelen toe en roerbak 10 min. tot ze zacht en gaar zijn.
  • 3 Zeef het weekwater van de gedroogde paddestoelen door een fijne zeef, bekleed met een doekje of keukenpapier, en doe 2 dl hiervan bij de champignons in de pan.
  • 4 Snijd de geweekte paddestoelen grof en doe ze met de tomatenpuree, tijm, wijn en cognac bij de champignons. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het in de gesloten pan 20 min. pruttelen tot het een dunne, zeer geurige saus is.
  • 5 Doe intussen de polenta met zout in een grote pan en giet er al roerend 1,4 liter koud water bij, zorg dat er geen klontjes ontstaan. Breng de polenta aan de kook en laat hem onder regelmatig roeren 10 min. koken tot de pap stevig maar niet echt stijf is.
  • 6 Schep op 4 borden enkele lepels polenta, schep de paddestoelensaus ernaast en garneer met peterselie en tijm.

Polenta Met Romige Paddestoelensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsvlees met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstpasta met paddestoelen
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met paddestoelensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept