1 Breng een ketel water aan de kook. Doe de gedroogde paddestoelen in ee vuurvast schaaltje, bedek ze met kokend water en laat ze 30 minuten weken.
2 Verhit intussen de olijfolie in een grote pan of halfhoog vuur. Roerbak de knoflook 15 sec., voeg de verse paddestoelen toe en roerbak 10 min. tot ze zacht en gaar zijn.
3 Zeef het weekwater van de gedroogde paddestoelen door een fijne zeef, bekleed met een doekje of keukenpapier, en doe 2 dl hiervan bij de champignons in de pan.
4 Snijd de geweekte paddestoelen grof en doe ze met de tomatenpuree, tijm, wijn en cognac bij de champignons. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het in de gesloten pan 20 min. pruttelen tot het een dunne, zeer geurige saus is.
5 Doe intussen de polenta met zout in een grote pan en giet er al roerend 1,4 liter koud water bij, zorg dat er geen klontjes ontstaan. Breng de polenta aan de kook en laat hem onder regelmatig roeren 10 min. koken tot de pap stevig maar niet echt stijf is.
6 Schep op 4 borden enkele lepels polenta, schep de paddestoelensaus ernaast en garneer met peterselie en tijm.
Polenta Met Romige Paddestoelensaus is een recept van Smulweb.nl