Pesto Alla Genovese

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
vijzel: Snij het blad van de basilicum en peterselie fijn (in totaal 4-6 el basilicum en 4 el peterselie). Plet de knoflooktenen en de pijnboompitten enigszins. Wrijf de knoflook, het basilicum- en peterselieblad, de geraspte kaas en de pijnboompitten met wat citroensap in een vijzel tot een gladde massa. Schenk er beetje bij beetje de olie bij en meng het steeds goed. Voeg zoveel van de olie toe tot er een dikke, egale saus ontstaat. Maak de saus op smaak met vers gemalen peper.
Voorbereiding
keukenmachine: Snij het blad van de basilicum en peterselie grof. Snij de knoflook in stukjes en plet de pijnboompitten enigszins. Pureer de basilicum, de peterselie, de knoflook, de pijnboompitten, de kaas en wat van het citroensap in de keukenmachine tot een gladde massa. Schenk er beetje bij beetje olie bij en laat het goed mengen. Voeg zoveel olie toe tot er een dikke egale saus verkregen is en maak de saus af met versgemalen peper. De saus is afgedekt met een laagje olijfolie, in een goed afsluitbare pot ca. twee weken houdbaar in de koelkast.

Pesto Alla Genovese is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept