Toscaanse Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Salie in dunne reepjes snijden. Olijven halveren. In braadpan olie verhitten en knoflook met verse salie 1/2 min. zachtjes fruiten. Uit de pan halen en bewaren. Kip in zelfde olie in 10 min. rondom bruin bakken. Wijn erover schenken, tomatenblokjes met vocht, knoflook en salie (gedroogde er nu ook toevoegen) erbij doen. Afgedekt ca. 10 min. zachtjes stoven. Olijven toevoegen en kop afgedekt in nog ca. 2 x 10 min. gaar stoven. De saus mag best wat pruttelen want dan dikt hij wat in. Als de saus nog erg dun is: kip er uit halen, saus binden met allesbinder.

Toscaanse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept