Aardappel-spinaziegnocchi

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelblokjes in een pan kokend water in 10 minuten gaar. Laat de aardappels uitlekken en prak ze tot puree. Blancheer ondertussen in een andere pan de spinazie 1-2 minuten water. Laat de spinazie uitlekken en hak de blaadjes. Leg de aardappelpuree op een met bloem bestoven werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe de eierdooier, olijfolie, spinazie en een beetje bloem in het kuiltje en meng alles vlug door de puree. Voeg ondertussen steeds wat bloem toe, tot een stevig deeg is ontstaan. Verdeel het deeg in kleine balletjes. Kook de gnocchi 5 minuten in gedeelten in een pan kokend water met zout tot ze boven komen drijven. Maak ondertussen de tomatensaus: doe de olie, sjalotjes, knoflook, passata en de suiker in een pan en laat de saus op een laag vuur 10-15 minuten zachtjes koken, tot de saus is ingedikt. Laat de gnocchi uitlekken en leg ze op voorverwarmde borden. Schep de saus over de gnocchi en garneer met de verse spinazieblaadjes.

Aardappel-spinaziegnocchi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept