Maak dan het frangipanebeslag:Meng alle ingredienten en roer tot je een mooi samenhangend deeg krijgt.Spuit met behulp van een spuitzak het frangipanebeslag spiraalvormig op de kruimeldeegbodems.Bak beide bodempjes 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.Vervolgens maak je de suikersiroop:Doe de suiker en het water in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook.Laat afkoelen en voeg dan een beetje likeur toe.Als de bodempjes volledig zijn afgekoeld.bestrijk je ze met de suikersiroop.Maak dan de banketbakkersroom:Meng de mix met de melk.Spuit met behulp van een spuitzak de banketbakkersroom spriraalvormig op de bodempjes.Leg hierop mandarijnpartjes.Maak daarna de Italiaanse meringue:Doe ongeveer 1/3 van de suiker,het zout en het citroensap bij de eiwitten en klop op.Als het schuim wat dikker begint te worden,voeg je nog 1/3 van de suiker toe.Blijf verder kloppen tot het schuim volledig is opgeklopt.Meng dan voorzichtig het laatse gedeelte van de suiker onder het schuim.Spuit het schuim met een spuitzak en een gekartelde spuitkop spiraalvormig op de mandarijnpartjes,zodat de taartjes tot boven gevuld zijn.Bestuif lichtjes met poedersuiker en plaats de taartjes onder de grill tot het schuim lichtjes bruin kleurt.
Italiaanse Mandarijntjestaart is een recept van Smulweb.nl