Week de rozijnen, krenten en in stukjes gesneden abrikozen in de amaretto. Week de gelatine zo′n 10 minuten in ruim koud water. Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig. Haal dan de gelatine uit het water en verwarm dit met aanhangend vocht tot de gelatine is opgelost. Pas op dat het niet gaat koken, want dat gaat ten koste van de bindkracht. Roer de gelatine door de mascarpone en meng voorzichtig de slagroom erdoor. Laat de geweekte vruchtjes goed uitlekken en meng ze door de iets opgesteven mascarponemousse. Soezenkrans Breng het water met de melk, het snufje zout en de margarine aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen. Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg gaat glanzen. Spuit met een spuitzak met een ronde spuitmond de soezen, of in dit geval de soezenkrans, op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk dit met losgeklopt ei en strooi hier de geschaafde amandelen over. Bak de krans in het midden van een voorverwarmde oven van 200?C in ca. 20 minuten gaar. Steek met de punt van een mesje een paar keer in de krans, zet het nog 10 minuten in de oven tot de krans mooi goudbruin is. Snijd de soezenkrans doormidden en spuit de mousse met een spuitzak op de onderste helft van de krans. Leg de bovenste helft erop en bestrooi met poedersuiker.
Mascarpone-ammaretto Kerstkrans is een recept van Smulweb.nl