Pastarol Met Ricotta/spinazievulling

6
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij 1 ui in stukjes, fruit die aan, voeg de gewassen spinazie toe, peper en zout naar smaak, laat het slinken in een paar minuten. Afkoelen en even in de foodprocessor kleinmaken, of gewoon met een mes fijnhakken. Niet te fijn, anders krijg je een cremevulling, grof oogt leuker. De ricotta mengen met de helft van de (eerst) grof geraspte parmezaanse kaas. De pasta door de machine halen, eindigen op stand 7, de grote lappen op de keukendoek iets over elkaar heen leggen, aanduwen, je hebt nu een groot pastavlak. Aan weerszijden een stukje doek overhouden. Zet intussen de vispan of ovenschaal op het vuur, gevuld met flink wat water. Twee pitten zijn wel nodig. Het kaasmengsel en spinazie mengen. Mengsel over de pasta verdelen. Nu de doek vastpakken en rollen, totdat alle pasta opgerold is. De doek niet mee rollen, die moet er juist omheen. De rol afbinden met keukentouw, op de rollade-manier. De uiteinden goed afbinden. De saus: olijfolie in pan doen, knoflook heel dun in plakjes snijden en als het ware frituren in de olie, ui in stukjes snijden en erbij doen. bleekselderij en wortel fijn snijden en toevoegen, even meebakken. De bliktomaten mogen er vervolgens bij, zout en peper, eventueel suiker als het bitter smaakt. Basilicum toevoegen. Lekker lang laten pruttelen op heel zacht vuur. Daarna in keukenmachine pureren. Af laten koelen. De rol in kokend water leggen, en 45/50 minuten koken. Af en toe omdraaien om alle kanten gaar te laten worden. Na 45/50 minuten de rol uit het water halen, op een snijplank schuin leggen zodat het water eruit kan lopen. Af laten koelen. De keukendoek eraf halen. De rol schuin in plakken van ongeveer een centimeter snijden. De oven voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven). Parmezaansekaas eroverheen en 10 minuten gratineren. Warm de saus op. Schenk op ieder bord wat saus. Per persoon twee plakken op de saus leggen, garneren met basilicum.

Pastarol Met Ricotta/spinazievulling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazielasagne
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïspannenkoekjes met spinazievulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-kaastaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
50 min Snack
Bekijk recept

Pastarol Gevuld Met Bloemkool
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept