Limburgse Nonnevotten

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de melk, boter en suiker in een pannetje en verwarm dit mengsel langzaam. Zeker niet laten koken.Doe de broodmix in een kom, maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Roer de eieren door een gedeelte van het deeg.Als het melkmengsel lauw is kun je het toevoegen aan de broodmix. Kneed hier een soepel deeg van. Het deeg moet niet plakken en loslaten van de kom. Voeg zonodig iets bloem toe.Dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume(ca.45?60 min.)Neem van het deeg stukjes van ongeveer 50 gram. Strooi wat bloem op een plank en rol met twee handen het stukje deeg uit tot een streng van ca. 30 centimeter.Leg de uiteinden van de streng in een knoop, trek deze niet aan.Leg de nonnevotten op een met bloem bestoven houten plank (of een met bakpapier bedekte plaat.)Dek ze af met een doek en laat ze staan tot ze gezwollen zijn.Maak de olie warm tot die dampt ( 180 ?C ). Laat het gebak voorzichtig in de hete olie glijden (vier tot vijf tegelijk, afhankelijk van de grootte van de pan).Bak de nonnevot aan beide zijde bruin. Haal ze uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Bestrooien met een mengsel van suiker en kaneel of poedersuiker.Eet ze bij voorkeur vers ( als ze afgekoeld zijn). Alaaf!!!

Limburgse Nonnevotten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nonnevotten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept