Nonnevotten

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- meng een klein beetje van de melk met de gist tot een papje - doe de bloem in kom en maak een kuiltje - voeg de aangemaakte gist, de boter, de suiker en rest van de melk toe - strooi een beetje zout langs de buitenkant van de bloem - kneed het deeg soepel (voeg zonodig iets bloem toe), dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume - verdeel het deeg in klompjes van 50 a 60 gr - strooi wat bloem op de plank en rol met twee handen het klompje deeg uit tot een streng van 30 cm lang - leg de uiteinden van de streng in een knoop, maar trek deze niet aan - laat de Nonnevotten op de ingebloemde plank rijzen (afgedekt met doek) tot ze dik gezwollen zijn - verhit 1/3 deel reuzel en 2/3 deel olie in een frituurpan tot het dampt - laat het gebak voorzichtig in het hete vet glijden en bak de Nonnevotten aan beide kanten bruin - haal ze uit het vet en laat ze op keukenpapier uitlekken - haal de Nonnevotten door een mengsel van suiker en kaneel

Nonnevotten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nonnevotten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten Of Strikken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Nonnevotten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten Of Strikken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept