- meng een klein beetje van de melk met de gist tot een papje - doe de bloem in kom en maak een kuiltje - voeg de aangemaakte gist, de boter, de suiker en rest van de melk toe - strooi een beetje zout langs de buitenkant van de bloem - kneed het deeg soepel (voeg zonodig iets bloem toe), dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume - verdeel het deeg in klompjes van 50 a 60 gr - strooi wat bloem op de plank en rol met twee handen het klompje deeg uit tot een streng van 30 cm lang - leg de uiteinden van de streng in een knoop, maar trek deze niet aan - laat de Nonnevotten op de ingebloemde plank rijzen (afgedekt met doek) tot ze dik gezwollen zijn - verhit 1/3 deel reuzel en 2/3 deel olie in een frituurpan tot het dampt - laat het gebak voorzichtig in het hete vet glijden en bak de Nonnevotten aan beide kanten bruin - haal ze uit het vet en laat ze op keukenpapier uitlekken - haal de Nonnevotten door een mengsel van suiker en kaneel