De bosbessen wassen en in een pan opzetten met de suiker en witte wijn. Aan de kook brengen. 3 a 5 minuten laten doorkoken. Laag zetten en afbinden met maizena. Zorg dat je nog een deel van de bosbessen ziet, geen glad sausje van maken. Maak van keibier een beslag. Doe de eieren in een kom, zout en peper toevoegen. Massa losroeren. Bloem er boven op, voeg keibier toe en roeren tot een gladde massa. Massa vijf minuten laten rusten. Frituurpan warmen tot 180 graden. Was de witlof. Pluk mooiste buitenste bladen eraf. Snijd ze grof en besprenkel ze met citroensap. Voeg peper en zout toe, gebrande hazelnoten, wat rode vruchten, mayonaise en gembersiroop. Meng dit geheel tot een salade. Was de appel en peer. Snijd de pitten en klokhuis weg. Snijd ze in parten. Haal ze eerst door de bloem en dan door het bierbeslag. Frituur de beignets. Als ze boven komen drijven, zijn ze goed. Haal ze uit het vet en leg ze op keukenpapier.
Fruitbeignets Op Bedje Van Witlof is een recept van Smulweb.nl