Doe de bloem met het zout, de suiker en de vanillesuiker in een kom en maak in het midden een kuil. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit in het kuiltje. Smelt de boter maar laat deze niet warm worden. Voeg de boter toe. Klop de eieren los en voeg ze ook toe. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg dat niet meer aan de handen en aan de kom plakt. Laat het deeg 1 uur op een vochtige en warme plaats rijzen (zet de kom in een bak warm water en dek deze af met een doek). Was de krenten en rozijnen en laat ze uitlekken. Verkruimel de geschaafde amandelen met een deegroller. Kneed de krenten, rozijnen en de amandelen door het deeg. Vet een springvorm in van 28 cm doorsnee en leg het deeg erin. Laat het nog eens 20 minuten rijzen. Bak het brood in een voorverwarmde oven van 220 Gr C, stand 5 in circa 30 minuten gaar en bruin.