Spoel de augurken grondig af onder de koude kraan. Maak een houten vat of een aardewerk of glazen pot zorgvuldig schoon. Bedek de bodem met eikenblad, kersenblad en frambozenblad. Snijd de dille in stukken van 5 cm en leg een deel ervan op het blad. Verdeel er de helft van basilicum, dragon, koriander, bonenkruid en mierikswortel over, zet de augurken rechtop in het vat of de pot en verdeel er de overige kruiden over en tussen.Als er een speciaal augurkenvat wordt gebruikt, wordt dat met het deksel, waar een gat in zit, afgesloten. Giet de pekeloplossing door het gat in het vat en sluit het gat zorgvuldig af. Bij gebruik van glazen potten worden ze op dezelfde manier met bladeren, kruiden en augurken gevuld en met zoveel pekel overgoten dat alles onder staat. Dek af met een houten plankje of een bordje en verzwaar dat. Gebruik geen te zwaar gewicht, omdat de augurken dan in elkaar worden gedrukt. Dek af met een theedoek en wacht tot het gistingsproces na een paar dagen begint. Zet de augurken dan op een koele plaats, bijvoorbeeld in de kelder of in de koelkast.
Rusland: Gepekelde Augurken !!! is een recept van Smulweb.nl