Morellen Op Brandewijn

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De morellen wassen en van de steeltjes ontdoen. De morellen goed droogmaken. Doe ze samen met de kaneel in een schone weckfles en giet de brandewijn erop. De weckfles goed afsluiten en gedurende 6 weken wegzetten op een warme (donkere) plek. Daarna ? dl water aan de kook brengen en de suiker daarin oplossen. Het suikermengsel gedeeltelijk in laten koken en een beetje laten afkoelen. Het suikermengsel bij het morellen- en brandewijnmengsel gieten. De weckfles afsluiten en nog eens minstens 2 weken laten staan op een donkere, koele plek. De morellen en de drank kunnen apart genuttigd worden. Ook smaakt het lekker bij pudding of ijs

Morellen Op Brandewijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept

Morellen Op Brandewijn
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Wild zwijn met pittige saus II
Bekijk recept
Morellen Op Brandewijn
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Kalkoengebraad Met Morellen.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept