Maak de ui schoon en hak hem fijn. Laat in een koekenpan in 1 eetl. boter de ui goudbruin kleuren.Laat in een pan met dikke bodem de bloem op laag vuur al roerende licht kleuren. (Geen boter gebruiken!) Breng in een andere pan de fond aan de kook. Voeg al roerende twee eetl. boter bij de bloem en verhit het mengsel tot het begint te borrelen. Neem de pan van het vuur en roer er de helft van de fond en de tomatenpuree door tot een gladde saus verkregen is. Voeg er de resterende runderfond en de gefruite ui bij en breng aan de kook. Zet weg tot nader gebruik. Bak in een pan met dikke bodem in de boter het vlees onder regelmatig keren bruin. Bak niet te veel vlees tegelijk, anders komt er teveel vocht vrij waardoor het vlees niet dichtschroeit. Bestrooi het vlees met zout en peper. Breng de saus aan de kook. Neem de pan van het vuur, meng de room goed door de saus en zet de pan nog drie minuten met gesloten deksel op ′t vuur.