Boekweitgrutten Met Champignons

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De ui pellen en snipperen. De boter verhitten in een braadpan en er de uiesnippers goudgeel in fruiten. De boekweitgrutten wassen, laten uitlekken en in de pan doen. De bouillon erbij doen en aan de kook brengen. Even laten doorkoken en dan het vuur temperen. De schoongemaakte en gewassen champignons halveren. Aan de grutjes toevoegen en er weer de kook over laten gaan. Op een laag pitje in ca. 15 min. gaar laten worden. Op smaak afmaken met zout en peper uit de molen. Er 1/8 ltr. zure room aan toevoegen en alles in een beboterde vuurvaste schaal doen. In een voorverwarmde oven plaatsen en in ca. 10 min. gaar laten worden. Ovenstand 5 (220 C.). Meteen opdienen met ca. 1/8 ltr. losgeklopte zure room erbij.

Boekweitgrutten Met Champignons is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelblini met gerookte zalm
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kasha Van Boekweitgrutten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Boekweitgrutten
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Boekweitgruttenpap Met Karnemelk (Nederland)
10-20 min -
Bekijk recept