De fazant in de 75 gr. boter snel rondom bruin braden. Intussen een beetje thee zetten; ongeveer de hoeveelheid die in een theeglas gaat. De sinaasappels persen, de druiven kneuzen, zodat het sap kan uitlekken (evt. met een sapcentrifuge). Doe de noten bij de fazant in de pan en laat even meekleuren, dan het gezeefde vruchtesap en de port. 10 min. zonder deksel op een zacht vuur laten staan, dan de gezeefde thee erbij doen. Verder zout en peper. Met het deksel erop 40 min. op een vrij klein vuur laten staan. De resterende 25 gr. boter mengen met de bloem tot "beurre manie". Een schaal en sauskom voorwarmen, de fazant uit de pan halen, in 4 stukken verdelen en op de schaal leggen, de noten eromheen leggen en alles warm houden door deze schaal op een pan kokend water te zetten. De saus binden door er klontjes van de beurre manie door te roeren; steeds goed roeren voor het volgend klontje erbij komt. Iets van de saus zeven we over de fazant; de rest wordt apart in de sauskom opgediend.