Russisch Paasbrood

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-daarna de rest van de melk, zout, eieren, eiwit, amandelen,citroenschil en kardemom bijvoegen -de boter in klontjes over de rand van de bloem verdelen en alles kneden tot een egaal deeg -blijf zolang kneden en slaan, tot er blazen ontstaan en het deeg makkelijk loslaat van de kom -bestrooi een werkvlak met bloem -1/4 deel van het deeg erop leggen en uitrollen tot een lap van 2 cm dik -leg een groot bord erop en snij met een scherp mes rondom af -in het beboterde bakblik de ronde deegplak erop leggen -rol een tweede deel van het deeg op dezelfde wijze uit, leg er een iets kleiner bord op en uitsnijden -leg in het midden op de grote deegplak -zo doorgaan met steeds kleinere borden, tot het deeg opgebruikt is, en er een kegelvormige berg ontstaat -laat het 20 min rijzen op een warme plaats -de eierdooier met wat water in een kommetje loskloppen en het deeg ermee bestrijken -op de middelste richel van de voorverwarmde oven schuiven (baktijd=35 min op 220?C) -uit de oven laten afkoelen op een bakrooster

Russisch Paasbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paasbrood met noten
100 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes van paasbrood met oma's appeltaartijs
20 min-
Bekijk recept
Paasbrood
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasbrood krans
65 min
Bekijk recept

Pastasalade op z’n Russisch
Bijgerecht
Bekijk recept
Russisch Ei
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Russisch Ei
20-30 min -
Bekijk recept
Russisch Toetje
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept