Kulich

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg het deeg in een grote, ingevette kom, draai het om en vet de bovenkant van het deeg ook in.Bedek de kom en laat het op een warme plaats rijzen tot dubbel volume, ca. 1 uur.Gooi het deeg op het werkvlak.Verdeel het in 3 gelijke stukken en vorm het tot een bal; plaats het deeg in 3 ingevette, hoge schalen met een inhoud van 500 gram.Of verdeel het in 6 stukken, vorm er 6 ballen van en leg die in 6 ingevette soepkoppen met een inhoud van 300 gram.Bedek de schalen of soepkoppen en laat het rijzen en zich verdubbelen in ongeveer 3 kwartier voor de soepkoppen en een uur voor de schalen.Verwarm de oven voor op 175 graden.Zet de schalen of kommen in de oven en bak de kleine broden 30 minuten en de grote ca 35 minuten.Haal de broden uit de schalen of kommen en laat ze op een rooster afkoelen.Doe in een steelpan de melk met de poedersuiker en los de suiker op.Roer er het amandelextract door.

Kulich is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept