Perzik A La Creme

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de 3 eierdooiers tot een schuimige massa. Vervolgens steeds kleine beetjes poedersuiker toevoegen. Als de massa erg stijf wordt er een klein beetje perziknat doorheen roeren. Klop vervolgens de slagroom flink stijf en roer deze luchtig door de eiermassa. Snijd de perzik in dunne plakjes. Het cakeblik bekleden met vetvrij papier. Zorg dat het papier aan de randen uitsteekt. De cake in hele dunne plakjes snijden en de bodem van het cakeblik beleggen met de plakjes. Vevolgens een laagje perzikschijfjeserop en vervolgens een laagje creme eroverheen gieten. Dit herhalen en eindigen met een laagcreme. Garneer met een paar stukjes perzik. Zet het cakeblik vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Eventueel eerst even een uurtje in de vriezer, zodat het wat minder lang duurt. Het mengsel kan zo voldoende opstijven, zodat het na vier uur voorzichtig uit het cakeblik kan worden getild en het papier aan de zijkanten kan worden verwijderd. Meteen serveren na het uit de koelkast halen.

Perzik A La Creme is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept