Maak het deeg als volgt klaar. Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei in het kuiltje. Meng het ei door de bloem en voeg beetje bij beetje water toe. Meng alles door elkaar met de hand of gebruik een keukenmachine. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in vier stukken. Bedek de stukken deeg met een vochtig gemaakte schone theedoek. Rol elk stuk deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dunne lap van 1 mm dik. Steek met behulp van een wijn- of bierglas rondjes uit het deeg. Fruit in een koekenpan de uisnippers en stukjes paddestoel gedurende 10 minuten op een lage hittebron. Strooi er zout op. Roer ui en paddestoelen door de kleingesneden zuurkool. Maak de randen van de deegrondjes vochtig. Leg in elk rondje een klein hoopje van het zuurkoolmengsel dat niet te nat mag zijn. Klap het deegrondje dubbel en druk de randen goed op elkaar. Breng in een soeppan water aan de kook. Doe een stuk of 5-6 pirogi tegelijk in het kokende water. Kook ze een minuut of
5. Schep ze met een schuimspaan uit het water in een schaal. Houd ze warm. Verdeel de pirogi over borden of bordjes en schep er een beetje zure room op.