Koelitsj

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm* Smelt de boter* Meng de gist met de vanillesuiker en een mespunt zout door de bloem* Voeg de melk en de gesmolten boter toe en kneed alles tot een soepel deeg* Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 30 minuten rijzen* Wel de rozijnen met de saffraan in de wodka* Vet 3 ronde vormen van 12 cm hoog en 10 cm doorsnee in met boter en bekleed ze met bakpapier* Zorg dat er een randje bakpapier van 1 cm boven de vormen uitsteekt* Kneed de rozijnen en de amandelen door het deeg en verdeel het in drie gelijke porties* Vul de vormen met het deeg, dek ze af met huishoudfolie en laat ze op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen* Verwarm de oven voor tot 200 graden* Maak met een scherp mes in elk broodje een kruis en bestrijk ze met losgeklopt ei* Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar* Bestuif de afgekoelde broodjes met poedersuiker*

Koelitsj is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker