Snijd geschilde aardappelen in blokjes van 7 1/2 millimeter (eerst in plakken, dan in reepjes en vervolgens in blokjes). Zet ze op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de aardappelblokjes in 5 - 6 minuten net niet helemaal gaar koken. Laat ze op een zeef of in een vergiet uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen. Spoel de visfilets onder stromend koud water. Breng 5 - 6 deciliter water aan de kook. Voeg wat zout en limoen of citroensap toe. Leg de vis in het kokende water. Temper de warmtebron en houd alles 5 - 6 minuten tegen de kook aan. Neem de pan van de warmtebron en laat de vis in het pocheervocht koud worden. Spoel de garnalen in ruim koud water en neem ongerechtigheden weg. Laat de garnalen op een zeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Schil de komkommer en verwijder de uiteinden. Snijd de komkommer overlangs door en neem het zaad uit beide helften weg. Snijd elke helft in de lengte in 4 - 5 lange smalle repen. Snijd de repen in kleine blokjes. Schep wat zout door de blokjes en laat ze op een zeef uitlekken (ten minste 20 minuten). Maak de sla schoon. Verwijder de dikste nerven, Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water en maak ze daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge). Snijd de slabladeren in smalle repen. Neem de koude vis uit het water. Laat de filets uitlekken en maak ze daarna droog met keukenpapier. Verdeel de vis in kleine stukjes. Schep in een kom aardappelen, komkommer, vis, de helft van de garnalen, tomaten, ui of sjalot en mayonaise zo luchtig mogelijke door elkaar.
Russische Salade, Nieuwe Stijl is een recept van Smulweb.nl