-roer de boter schuimig in een kom -een voor een de eierdooiers toevoegen -daarna de kaneel, kruidnagel en 75 g van de preiselbeeren erdoor roeren (de resterende preiselbeeren afgedekt bewaren) -klop de eiwitten zo stijf mogelijk -beetje bij beetje zout en suiker erbij strooien -leg de eiwitsneeuw op de dooiermassa -meng bakmeel met de gemalen noten en leg deze op het eiwit -met een flinke garde alles luchtig vermengen -vet de puddingvorm met boter in en bestrooi hem met bloem -het beslag in de vorm doen en glad strijken en de vorm sluiten -de pudding in een heet waterbad gedurende 100 min laten koken -de vorm dan eruit halen en even onder de koude kraan houden -open de vorm en laat de pudding 5 min uitdampen -inmiddels de rest van de preiselbeeren verwarmen -stort de pudding voorzichtig en overgiet met de hete preiselbeeren
Schotse Preiselbeerenpudding is een recept van Smulweb.nl