Schotse Preiselbeerenpudding

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-roer de boter schuimig in een kom -een voor een de eierdooiers toevoegen -daarna de kaneel, kruidnagel en 75 g van de preiselbeeren erdoor roeren (de resterende preiselbeeren afgedekt bewaren) -klop de eiwitten zo stijf mogelijk -beetje bij beetje zout en suiker erbij strooien -leg de eiwitsneeuw op de dooiermassa -meng bakmeel met de gemalen noten en leg deze op het eiwit -met een flinke garde alles luchtig vermengen -vet de puddingvorm met boter in en bestrooi hem met bloem -het beslag in de vorm doen en glad strijken en de vorm sluiten -de pudding in een heet waterbad gedurende 100 min laten koken -de vorm dan eruit halen en even onder de koude kraan houden -open de vorm en laat de pudding 5 min uitdampen -inmiddels de rest van de preiselbeeren verwarmen -stort de pudding voorzichtig en overgiet met de hete preiselbeeren

Schotse Preiselbeerenpudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gegrilde zalm met citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surimi met cocktailsaus en mango
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met driepepersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept