Snijd de spruitjes afhankelijk van de grootte 1 of 2 keer overlangs door. Verdeel de prei in vingerbrede stukken en was deze nog eens. Schaaf de wortelen in dunne plakken. Breng 3 dl water aan de kook, doe daar de groenten in en leg het deksel op de pan zodra de groenten koken en draai de warmtebron laag. Bestrooi het vlees met peper, nootmuskaatkaat en zout en sprenkel er wat aroma op; maak het gehakt pikant van smaak. Doe de inhoud van de groentepan in het vergiet, bewaar het kooknat. Schep de helft van de groenten in de ovenschaal. Leg daar het gehakt op. Strooi 2 el paneermeel in de schaal en schep daar de rest van de groenten over. Strooi hier wat peper en zout op. Smelt de rest van de boter. Proef het groentekooknat, voeg daaraan naar smaak aroma, peper en zout toe en giet de vloeistof in de schaal. Strooi daar de rest van het paneermeel op en druppel er de boter over. Zet de schaal 30-40 min. in de oven tot het gerecht gaar is en mooi van kleur.
Schotse Gehaktschotel is een recept van Smulweb.nl