Doe de rozijnen, uien, knoflook, tomaten puree en 80 ml azijn in de keukenmachine. Verwerk dit mengsel tot het helemaal glad is. Doe het nu in een grote stevige pan. bv. een braadpan. Doe de bananen en 80 ml azijn in de keukenmachine en verwerk dit tot het helemaal glad is. Voeg dit mengsel nu toe aan de pan. Voeg de rest van de azijn, de 750 ml. water, de bruine suiker, zout en cayenne peper toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook over middelmatig vuur onder goed roeren. Draai het vuur nu laag en laat de ketchup voor 1 1/4 uur koken zonder deksel onder goed roeren. Als de ketchup begint vast te zitten op de bodem van de pan kun je langzaam de resterende hoeveelheid water in beetjes toevoegen. Voeg nu de stroop, all spice, kaneel, nootmuskaat, peper en kruidnagel aan de ketchup toe, en kook het op middelmatig vuur onder goed roeren voor 15 minuten, of tot dat de ketchup dik genoeg is om de onderkant van een lepel te bedekken. Doe de ketchup nu door een zeef en druk het goed er door. Haal nu de ketchup van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de ketchup afgesloten in de koelkast. Blijft goed voor een maand. Het maakt ongeveer 900 ml.