De saus: De sjalotten pellen, halveren en in kleine halve ringen snijden. Laat de knoflook, sjalot en tijm op een middelhoog vuur enkele minuten in de olijfolie fruiten. Voeg vervolgens de wijn, Noilly Prat, visbouillon, peperkorrels en laurierblad toe en laat de saus inkoken tot 3 dl. Als laatste de room en creme fraiche toevoegen en het geheel nog 10 minuten op een zacht vuur laten koken. Haal de pan van het vuur en zeef de saus. Voeg met een staafmixer of garde kleine klontjes koude boter (? 50 g boter per 1 dl saus) toe tot de saus dik genoeg is. Serveren: Verwarm de asperges opnieuw en verdeel ze over 4 borden. Leg de plakjes zalm er overheen en laat het gerecht licht garen onder de gril of in de oven. Voeg eventueel vers gesneden koriander of basilicum toe. Giet de saus over de zalm. Lekker met een slamelange.
Schotse Zalm Op Asperges Met Een Witte Wijn-sjalottensaus is een recept van Smulweb.nl