Was de stukken konijn en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de stukken konijn met peper en zout. Snijd het spek in hele kleine stukjes. Maak de ui, worteltjes en bleekselderij schoon en snipper deze heel fijn. Verhit 20 gram van de boter in een pan en bak hierin het spek uit. Doe dan de ui erbij en fruit deze even mee. Schep dan het spek en de ui uit de pan, voeg de rest van de boter toe en bak hierin de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Doe dan het spek, ui, worteltjes en bleekselderij erbij. Leg een deksel op de pan, draai de hittebron laag en laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen. Schenk dan 4 deciliter kokend water in de pan en laat het geheel 30 minuten stoven. Roer in een kom de kerrie, bloem en het paprikapoeder met 2 deciliter water tot een papje. Doe het bouillontablet in de pan en breng de inhoud van de pan aan de kook en bindt de vloeistof in de pan met het papje. Draai de hittebron wat lager en controleer na 10 minuten of het vlees gaar is. Proef de saus en breng hem zonodig op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Konijn Op Schotse Wijze is een recept van Smulweb.nl