Het vlees in kleine blokjes snijden, met bloem, zout en peper bestrooien en het panfitvel aanbakken. De uien in ringen snijden en meebakken. De vleesjus met water aanmaken en bij het vlees doen. Je panfitvel uit de pan halen. De laurierbladen, kruidnagel en tijm bij het vlees doen en het geheel in een afgesloten pan op een laag vuur 2 uur laten sudderen of stoven. De aardappels schillen en gaar koken. Met melk, wat zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en er een puree van maken. De appels schillen en uitboren en in plakken snijden en om en om op je panfitvel bruin bakken. Een ovenschaal invetten en het vleesmengsel erin scheppen. Daarop de schijven appel schikken. Deze afdekken met de aardappelpuree. Wat schilfertjes boter erop verdelen en de schotel in de oven een kleurtje laten krijgen ong. 20 min.
Jachtschotel Met Appel is een recept van Smulweb.nl