In zeef zuurkool laten uitlekken. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen, snipperen en in pan met dikke bodem in 15 gram hete boter ca 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool afgedekt ca 25 minuten laten sudderen. Met staafmixer tot smeiige puree mengen. 2 eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tijm schoonspoelen en droogslaan. 4 mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. ( hertenbiefstukjes ca 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen ). In koekenpan rest van boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 a 4 minuten bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op voorverwarmd bord onder aluminiumfolie warm houden. Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen en tijmblaadjes door bakvet scheppen. Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. In midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelen op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.Voorbereiding stijd ca 30 minuten. bevat per persoon 500 calorieen.
Hertenbiefstuk Met Romige Zuurkoolpuree. is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange