Bramenkaaskoek

5
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden C, gasstand
  • 4 Vet een springvorm van 18 cm middelijn lichtjes in en bekleed hem met bakpapier.
  • 2 Maak van de cottage cheese in de keukenmachine een gladde massa. U kunt hem ook door een zeef wrijven tot een gladde structuur onstaat.
  • 3 Voeg hierbij de yoghurt, meel, suiker, ei en eiwit, en vermeng dit. Voeg de citroenrasp, sap en bramen toe en houd een paar bramen achter voor de garnering.
  • 4 Stort het deeg in de springvorm en bak 30 - 35 minuten, of tot het stevig genoeg is. Doe de oven uit en laat de koek er nog 30 minuten in staan.
  • 5 Ga met een mes langs de randen van de koek en haal hem uit de vorm. Verwijder het papier en zet de kaaskoek op een warm bord.
  • 6 Garneer de koek met de resterende bramen en dien hem warm op.

Bramenkaaskoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker