Gebraden Varkensribstuk Met Venkel, Rozemarijn En Knoflook

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Meng in een kommetje 2 el. Olijolie met knoflook, rozemarijn, venkelgroen en flink wat peper. Til het vlees van de ribben en wrijf het helemaal in met dit mengsel in. Leg het vlees op de botten terug. Verdeel het overgebleven mengsel over het vet en bestrooi het met zout. Leg het vlees in een braadslee, giet er de wijn en het water bij, braad het 2 uur in de oven en bedruip het vlees regelmatig. Voeg na het eerste uur de stukken venkel en de uitjes toe. Zeef het braadvocht boven een kan, laat dit 10 minuten staan en verwijder het vet. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ?C en braad vlees en groenten nog een uur. Het vlees hoort nu prachtig mals en de groenten gaar te zijn. Leg het vlees en de groenten op een schaal en houd die warm. Zeef het braadvocht boven een andere kan, laat dat 10 minuten staan en verwijder het vet. Giet de kannen braadvocht bijelkaar. Zet de braadslee op matig vuur, giet het braadvocht erin en breng de inhoud aan de kook. Schraap alle aanbaksels los en giet deze eenvoudige jus in een voorverwarmde sauskom. Snijd het vlees in dikke plakken, bevochtig het met de jus en serveer het met de groenten.

Gebraden Varkensribstuk Met Venkel, Rozemarijn En Knoflook is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept