Breng om te beginnen een grote pan gezouten water aan de kook, strooi er de farfalle in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Klop het ei met de slagroom en wat zout en peper in een kom door elkaar. Doe de pancetta of het rookspek in een pan en bak krokant en goudbruin. Wanneer de farfalle bijna gaar is, mogen de laatste anderhalve minuut de erwtjes en chilliepepers erbij, dan knappen even later de zalig zoete erwtjes in je mond open. Laat alles in een vergiet uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta bij de pancetta en roer het grootste deel van de fijngesneden munt erdoor - als de pan niet groot genoeg is, kun je de pasta ook in een grote voorverwarmde kom husselenNu moet je direct het ei-roommengsel bij de pasta te doen. Heel belangrijk is dat je dat doet terwijl de pasta nog heet is. Op die manier zorgt de warmte van de pasta ervoor dat het ei gaart zonder dat het de structuur van een roerei krijgt (zoals ik wel eens in een smoezelig wegrestaurant heb gezien). De pasta laat het ei net voldoende stollen om de saus fluweelzacht te maken. Hussel en maak de farfalle als dat nodig is van elkaar los met wat kookvocht. Roer er peper en zout naar smaak door, strooi er Parmezaanse kaas en de rest van de muntblaadjes over en zet de zaak zo snel mogelijk op tafel
Farfalle Met Carbonara En Doperwtjes is een recept van Smulweb.nl