Doe de honing, boter en azijn in een pan op laag vuur. Smelt de boter en laat de saus nog ca. 10 minuten pruttelen; hij moet stroperig en goudbruin worden. Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden en verwijder het kleine, harde middendeel. Snijd de rest in stukjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het witlof 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg zout, peper en water toe en laat alle vloeistof verdampen. Het witlof moet gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets met het vel omlaag ca. 3 minuten; druk ze met een houten lepel plat zodat ze niet omkrullen. Keer ze en bak ook de andere kant 3 minuten. Schep het witlof in een schaal of op 4 borden en leg er de filets op. Overgiet ze met saus en dien ze direct op.
Zeebrasem Met Honing En Wijnazijn is een recept van Smulweb.nl