Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Kook de tagliatelle in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken. Bak inrussen de spekjes in een droge koekenpanin ca. 5 min. zachtjes uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg 10 gr boter toe en roerbak de reepjes paddestoel ca. 4 min. Neem de pan van het vuur. Smelt de rest van de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux al roerende 1-2 min. zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje, de melk erbij en blijf roeren voordat de saus glad gebonden is.Voeg 150 gr kaas roe en laat al roerende smelten. breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de stukjes spek en reepjes paddestoel door de tagliatelle en schep het mengsel in een ovenschaal. Schenk de kaasaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schaal 1 richel boven het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 30 min. goudbruin en door en door heet worden.
Gegratineerde Tagliatelle Met Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl