Kip Op Jagerswijze

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en de wortel en bak ze in de olie. Vanaf het moment dat ze beginnen te bruinen, doe je ze apart in een kom. Maak de kip schoon, snijd ze in 8 stukken en laat de stukken kip samen met het fijngesnipperde pancetta 15-20 minuten op een zacht vuurtje bruin braden in de olie waarin je voordien de ui hebt laten fruiten. Voeg dan de wijn toe en laat die verdampen. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en het sap, laat ze goed uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Strooi wat zout over het vlees en voeg dan het Spaanse pepertje, de ui en de wortel die je apart had gehouden, en de tomaten toe. Breng de saus verder op smaak met peper en zout en laat ze nog 35 minuten indikken en lichtjes doorkoken. Controleer of de saus voldoende is ingedikt en of de kip gaar is en laat het geheel indien nodig nog 10 minuten extra verder gaar worden met het deksel op de pan.

Kip Op Jagerswijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Konijn op jagerswijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief op jagerswijze
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst Op Jagerswijze
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad Op Jagerswijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept