Stap 1 Bestuif het vlees met de bloem, zout en peper zodat al het vlees bedekt is.Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem en bak hierin de blokjes vlees rondom aan. Stap 2 Voeg de ui, knoflook en salie toe en bak even mee. Roer de tomatenpuree erdoor en blus alles af met de tomaten uit blik en de wijn. Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag. Laat zonder deksel 5 minuten zachtjes koken, leg dan het deksel erop en laat nog een uur stoven. Stap 3 Voeg de olijven de laatste 10 minuten toe en breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. o.a. Lekker met sperzieboontjes,spruitjes, snijbonen, aardappelpuree en aardappelkroketjes. (N.B. Makkelijk van te voren te bereiden. Van een nachtje slapen gaat dit stoofpotje alleen maar beter smaken.) 1. bron: voor 90% van de keurslager, voor 10% van mij.
Lamsstoofpot Bellisimo is een recept van Smulweb.nl