Verhit de olie in een kleine braadpan. Roerbak de rozemarijn en rozijnen 2 minuten. Laat afkoelen tot lauw. Roer bloem en gist door elkaar en roer er 3 dl lauwwarm water door. Kneed het deeg 10 minuten tot het veerkrachtig is en niet meer plakt. Roer zout en 1 lepel basterdsuiker door het rozijnenmengsel en kneed het rozijnenmengsel met de olie door het deeg. Dek de kom af met een vochtige doek of plasticfolie en laat op een warme plaats 30 minuten rijzen. Vet de bakplaat in. Vorm het deeg tot een plat rond brood en leg op de bakplaat, laat nogmaals 30 minuten onder een vochtige doek of plasticfolie rijzen. Verwarm de oven voor op 225?. Bak het brood 15 minuten. Los de rest van de basterdsuiker op in een kopje met 4 lepels heet water. Bestrijk het brood ermee en zet nog 15 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is. Laat op een taartrooster afkoelen.