Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten! Breng de peertjes met de wijn, 250 g suiker, kaneel, kruidnagels en sinaasappelschil op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat de peertjes in een dik uur tegen de kook aan gaar worden. Neem de peren uit het vocht en laat ze afkoelen. Zeef het kookvocht; laat het op middelhoog vuur in een open pan 10 minuten inkoken tot een siroop. Laat de siroop afkoelen en voeg deze weer toe aan de peertjes. Bewaar de peertjes tot gebruik in de koelkast. Zet een ingevette bakplaat klaar. Laat 75 g suiker met 1 el water op matig vuur smelten in een pan met dikke bodem. Roer af en toe en schraap daarbij de rand van de pan schoon. Laat de suiker goudbruin kleuren. Neem de pan van het vuur en schenk steeds van een eetlepel karamel een kringelfiguur op de bakplaat. Laat de figuurtjes hard worden en neem ze dan met een pannenkoekmes voorzichtig van de plaat. Klop de slagroom met een eetlepel suiker en de vanillesuiker stijf. Schep steeds 1 peertje in een glazen coupe en schep er wat siroop bij. Garneer met slagroom en het karamelfiguurtje.
Stoofpeertjes Met Wijn is een recept van Smulweb.nl