Stoofperencompote

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de stoofperen, maar laat de steeltjes eraan, en boor het klokhuis er zo ver mogelijk uit. Breng wijn en water aan de kook met citroenschil, suiker en stukje pijpkaneel. Leg de peren erin en laat ze zachtjes gaar en rood stoven in ca. 3 uur. Neem ze uit de pan en leg ze, steeltje naar boven, in een glazen compote schaal. Vis pijpkaneel en citroenschil uit het stoofvocht en laat dit even inkoken tot het stroperig wordt. Giet het over de peren en laat deze door en door koud worden. (Gebruikt u zeer grote stoofperen, dan kunt u ze beter in tweeen of vieren snijden).

Stoofperencompote is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofperencompote
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofperencompote
Bekijk recept

Stoofperencompote
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofperencompote
Bekijk recept