Gevulde Peren

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peren, snijd ze horizontaal doormidden en verwijder de klokhuizen. Hol met behulp van een theelepel het onderste deel van de peren iets uit. Verwijder de pitten uit de dadels. Hak de dadels en de walnoten fijn.Vul het onderste deel van de peren met dadels en walnoten. Zet het bovenste deel van de peren op het onderste deel. Plaats de peren op een hittebestendige schaal.Plaats een stoomrek in een wok of een pan. Breng het water tot 1 cm onder het rek aan de kook. Plaats, zodra het water kookt, de schaal met peren op het stoomrekje. Stoom de peren gaar op hoog vuur gedurende 5-10 minuten. Breng ondertussen 2 el honing en 1 dl water aan de kook. Los de honing op. Zet het vuur lager en voeg 1 el rozendistillaat (Mei Kuei Lu Chiew) toe. Verwijder het vocht van het stoombord en giet de honingsiroop over de peren.TIP: In plaats van 1 el rozendistillaat kunt u ook 2 el Grand Marnier of 1 el Poire William gebruiken.

Gevulde Peren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept