Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dikte. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze 30 minuten staan. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakken aubergine aan weerskanten mooi bruin. Laat de gebakken plakken aubergine uitlekken op keukenpapier. Fruit de kleingesneden ui en de knoflook 3 minuten in de overgebleven bakolie. Voeg de plakken tomaat toe en laat alles onder nu en dan omscheppen nog 5 minuten doorfruiten. Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin laag om laag plakken aubergine, ui-knoflook-tomatenmengsel en yoghurt. Bestrooi iedere laag met wat peper, zout en basilicum. Laat de gevulde schaal 2 uur op een koele plaats staan. Plaat het gerecht in een op 175 graden voorverwarmde oven en laat alles in 45 minuten gaar worden. Laat het gerecht enigzins afkoelen en bestrooi het vlak voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Aubergine-tomatenverrassing is een recept van Smulweb.nl