Eenden Pate

0
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Draai het eendevlees en de lever en het spek tweemaal door de molen. Meng het zeer intensief met hetgeen in de braadpan achterbleef en voorts nog met 1 theelepel zout, gemalen peper, 1 theelepel honing, 1 eetlepel appelsap. 2 eetlepels bloem en 2 eieren. Proef, laat het mengsel tenminste een 1/2 uur staan en proef weer. Bekleed een terrine met lapjes spek. Druk er het mengsel in, afgewisseld met de gemarineerde repen eendeborstvlees. Dek dit af met spek en sluit de terrine op een geeigende wijze. Zet de pate ruim 1 1/2 uur in een bak, waarin nog heet water wordt gedaan, in een voorverwarmde oven (150-1750 C, stand 1-2). Laat de pate, ten dele onder druk, afkoelen.

Eenden Pate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Russische kersteend
0 min
Bekijk recept
Oudjaarrecept Warme Eenden-koriandertaartjes
30-60 min -
Bekijk recept
Eenden Paté
0 min
Bekijk recept