Week de gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water, knijp goed uit en los het onder verwarmen op in 2 el heet water, maar laat het mengsel niet koken. Pureer de heilbot in de keukenmachine of blender. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de heilbotpuree en de opgeloste gelatine erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep 5 el van dit mengsel in een kommetje en roer de dille erdoor. Bekleed de schaal met plasticfolie en schep er een laag heilbotroommmengsel in van ca 3 cm. Leg hier de zalmplakjes op, elkaar iets overlappend. Leg de plakjes tegen de lange kant van de vorm omhoog. bestrijk de zalm met het heilbotdillemengsel, en klap de zalm dan terug. Vul de schaal met de rest van het heilbotroommmengsel. Dek de pate af met plasticfolie en het laat ca 4 uur in de koelkast opstijven.
Pate Van Gerookte Heilbot Met Zalm is een recept van Smulweb.nl