In koekenpan gehakt al omscheppend rul bakken. gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen. intussen in pan 4 dl. water aan de kook brengen. van vuur af mihoen toevoegen en 4 min. laten wellen. in zeef laten uitlekken. rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden. bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen. korinader in reepjes snijden. in kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak bengen met zout en peper. sla wassen, 20 mooie bladeren van de kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen. bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier. op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loepia. vaststeken met cocktailprikkers.
Slaloempia's Met Garnaal-gehaktvulling is een recept van Smulweb.nl